Studentenprijzen

Ieder jaar reiken we diverse prijzen uit aan studenten Geneeskunde, Biomedische wetenschappen en Klinische gezondheidswetenschappen. De huldiging gebeurt traditiegetrouw tijdens het programma van de Thesis Awards. Helaas was dit, gezien alle coronamaatregelen, dit jaar wederom niet mogelijk. Daarom zetten we deze kanjers op de Dag van het Onderwijs nog eens extra in de schijnwerpers.

Talma Eykman prijzen

Er is onlangs een feestelijke online uitreiking georganiseerd om de winnaars van de Talma Eykman prijzen in het zonnetje te zetten. Dit jaar zijn de prijswinnaars voorgedragen door Studievereniging  M.B.V. Mebiose:

Beste scriptie van het jaar

  • Klinische gezondheidswetenschappen: Fran Peerboom
  • Geneeskunde: Bob Kullberg
  • Biomedical Sciences scriptie: Ivana Kancheva
  • Biomedical Sciences writing assignment: Twan de Winter

Deze studenten hebben een prijs gekregen voor hun uitzonderlijke scriptie of verslag.

Suzanne Hovinga Award

Student Julia Wiersema heeft de Suzanne Hovinga Award voor de beste Bachelor scriptie, opleiding Biomedische Wetenschappen gewonnen.

Dr. Saal van Zwanenberg onderzoeksprijs

Jonne Terstappen

Masterstudent Geneeskunde

Dit is een jaarlijkse onderzoekersprijs voor masterstudenten. Tweede prijswinnaar Jonne Terstappen heeft meegewerkt aan een onderzoeksprogramma dat antistoffen poogt te ontwikkelen tegen het Respiratory syncytial virus (RSV), die betaalbaar, kindvriendelijk en effectief zijn, via een lokale toediening. Het viel de jury op dat Jonne zelfreflectie en een positieve houding blijft houden ondanks Covid tegenslag. De eerste prijs is gewonnen door Kelvin Groot, Universiteit Leiden, die een 10 kreeg voor zijn stage bij het Nederlands Kanker Instituut. De Dr. Saal van Zwanenberg Stichting en de KNHW stellen jaarlijks ook drie Onderzoeksprijzen voor masterstudenten beschikbaar, op het terrein van de farmaceutische en/of medische wetenschappen waarbij het geneesmiddel centraal staat.

Verpleegkundige van het jaar – onderzoek

Kim Groot en Hildeline Kuijzer

Verplegingswetenschappers in opleiding

In mei 2021 werd door de verpleegkundige Adviesraad de winnaar van de verpleegkundige van het jaar bekend gemaakt. In de categorie onderzoek zijn Kim Groot en Hildeline Kuijzer de winnaars. Kim en Hildeline zijn allebei verplegingswetenschapper in opleiding en verpleegkundige binnen de Divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie. Beiden hebben een passie voor verpleegkundig onderzoek en zijn heel hard bezig om dit binnen het UMC Utrecht op de kaart te zetten. Recent zijn zij begonnen met het opzetten van een platform om alle verpleegkundigen met een wetenschappelijke achtergrond bij elkaar te brengen.