Divisies

Tijdens de Dag van het Onderwijs besteden alle divisies op hun eigen manier aandacht aan deze feestelijke dag. Op deze pagina vind je sfeerindrukken van activiteiten die in de ochtend hebben plaatsgevonden in het UMC Utrecht. Deze pagina wordt tijdens de Dag van het Onderwijs aangevuld.

Beeld en Oncologie

De divisie Beeld en Oncologie stuurde in het kader van de Dag van het Onderwijs een nieuwsflits aan haar medewerkers.

Heelkundige specialismen

Collega’s van dHS ontvingen vandaag een onderwijskrant. Daarin vind je een terugblik van de divisie op 2021 en een kijk op 2022! De krant bevat een selectie van artikelen over wat er binnen de divisie zoal gebeurt op het gebied van onderwijs.

Julius Centrum

Badparels

Het Julius Centrum bezorgde een leuke kaart bij medewerkers thuis met een zakje badparels erbij.

Kinderen

In de divisie Kinderen hebben collega’s elkaar complimenten gegeven en zijn collega’s genomineerd voor de divisie onderwijsprijs 2021. Olga van Gaal, teamleider Papegaai heeft deze eervolle prijs gewonnen.

Zie de powerpoint voor alle complimenten:

Vitale functies

Ter gelegenheid van “de dag van het onderwijs” op 9 december 2021 is een DVF Onderwijs Glossy gemaakt, met mooie verhalen over het leren op de werkvloer. Zo is de kans gegrepen om enkele actuele onderwijsprojecten uit onze divisie in het zonnetje te zetten.

Vrouw en baby

Op 9 december, dag van het onderwijs, organiseert de divisie Vrouw en baby een aantal activiteiten.

  • Allereerst staat er van 9.00 tot 11.30 uur een koffiefiets op C5 en bij de ingang van de afdeling neonatologie.
  • Bij die koffiefiets zijn ook een aantal whiteboards geplaatst. Onder het genot van een lekkere cappuccino kan je met je collega’s in gesprek over de “Lessons learned” in coronatijd, met daarbij de vraag wat wil jij behouden t.a.v. onderwijs?
  • Onze collega’s van het onderwijsbureau zijn die ochtend aanwezig bij de koffiefietsen en gaan iedereen stimuleren zoveel mogelijk te noteren op de whiteboards.

Op 9 december besteden wij ook aandacht aan de collega’s die dit jaar een diploma hebben ontvangen.

  • In 2021 hebben de volgende verpleegkundigen een HCN diploma behaald: Fleur vd Wees, Quincy Bos, Kiki van Noort, Anouk Rasing, Gertrud Jenster, Annika Akse en Britt Leijenaar.
  • In 2021 hebben de volgende verpleegkundigen een ICN diploma behaald: Lisa Saas, Melanie Neuenfeldt en Marjolein Kiestra.
  • In 2021 hebben de volgende verpleegkundigen een obstetrie specialisatie behaald: Ilse Schussler, Tanja Loots en Anna Dijkstra.
  • In 2021 hebben de volgende medewerkers de BKO behaald: Mireille Bekker, Kitty Bloemenkamp en Titia Lely. Zie hieronder een hele blije Titia met een hele trotse Timme Schaap, het afdelingshoofd.

De gehele ochtend was het mogelijk om naast een lekker bakje koffie van de koffiefiets een parel op te schrijven over wat goed is om te behouden uit de corona-onderwijs tijd. Vele reacties volgde waarvoor allen bedankt! 

Hier alvast een kort overzicht van de reacties: 
 

“Het gemak van digitaal onderwijs, daardoor meer onderwijs kunnen volgen en geven “ 

“Onderwijs digitaal laten voorbereiden; betekend meer ruimte voor verdieping in het contact” 

“Grote groepen studenten in 1x te bereiken, met 1 les, geen dubbele lessen!” 

“Kort onderwijs kunnen volgen online i.p.v. fysiek waarbij de reistijd langer is dan de les” 

“Flexibiliteit in de organisatie van docenten tot studenten” 

“Vergaderen via Teams” 

“Hybride onderwijs bij testen/ziekte!” 

“De mogelijkheid om makkelijk voor een bepaald gedeelte aan te sluiten bij een bijeenkomst” 

“Sprekers vanuit de hele wereld makkelijk binnen handbereik” 

Bedankt allemaal voor de leuke gesprekken en reacties!  
Namens Onderwijsbureau Divisie Vrouw & Baby  

Interne geneeskunde en dermatologie

Bij de DIGD zijn de afdelingshoofden gevraagd om Onderwijs deze week als ‘Focus van de week’ te zetten op alle weekstartborden. Ook zijn de onderwijstoppers door hun eigen afdelingshoofd in het zonnetje gezet. Verder hebben de managers onderwijs en zorgopleidingen gemba’s gelopen in het Onderwijscentrum. Dit om nog meer connectie te krijgen tussen de DIGD en het Onderwijscentrum.